W dniu 20 października w sali na piętrze MDK odbyło się szkolenie dla przedsiębiorców sektora spożywczego na temat wdrożenia i stosowania zasad systemu HACCP – analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli. Konferencja przybliżyła przedsiębiorcom zasadność, obligatoryjność wdrożenia oraz stosowanie systemu w każdym przedsiębiorstwie obejmującym szeroko pojęty sektor spożywczy (restauracje, bary, sklepy spożywcze, zakłady produkcyjne, przetwórcze itp.).
W konferencji uczestniczyło kilkanaście osób z Mławy reprezentujących instytucje oraz prowadzących samodzielną działalność gospodarczą. Prowadzącym konferencję była firma MJJ Consulting Europe wraz z Audytorem Zewnętrznymi HACCP, akredytowanym w ramach projektu PHARE przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP), Wojewódzki Urząd Pracy w Warszawie oraz Danish Technological Institute.
Konferencja dla przedsiębiorców
/