Bezpłatna konfernecja dla przedsiębiorców branży spożywczej | Mława

Wielkość czcionki

Tłumacz Zamigam

Mława

Twoje miejsce.
Twój czas.

Bezpłatna konfernecja dla przedsiębiorców branży spożywczej

root@npc.pl / 19 października 2006

Od momentu formalnego członkowstwa Polski z Unią Europejską wymogiem formalnym tj. obowiązkowym dla wszystkich przedsiębiorców sektora spożywczego jest wdrożenie i stosowanie Zasad Systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli). Podstawą wskazującą o obligatoryjności jest:
- Codex Alimentarius (CAC/RCP1, Rev 3),
- Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,
- Ustawa z dnia 11 maja 2001r. (tekst jednolity – Dz. U. 05.265 z 7 lutego 2005r.) o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. Art. 30.1 Kierujący zakładem lub osoba przez niego upoważniona jest obowiązany wdrożyć i sto-sować zasady systemu HACCP.

Chcą Państwu przybliżyć zasadność, obligatoryjność wdrożenia i stosowania zasad systemu HACCP w zarządzanym przez Państwa przedsiębiorstwach zapraszamy na bezpłatną konferencję z zakresu „Procedury wdra-żania i nadzorowania zasad zdrowotnych żywności i żywienia oraz normę PN/EN ISO 2200 – systemy bezpieczeństwa żywości”.
Prowadzącym konferencję będzie MJJ Consulting Europe wraz z Audytorami Zewnętrznymi HACCP, akredytowanymi w ramach projektu PHARE przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP), Wojewódzki Urząd Pracy w Warszawie oraz Danish Technological Institute.

Konferencja odbędzie się w dniu 30 października (poniedziałek) w sali na piętrze Miejskiego Domu Kultury o godzinie 12.00.

Zapraszamy do uczestnictwa.

Program konferencji:
- otwarcie konferencji
- prezentacja prelegentów
- ustawodawstwo żywnościowe Unii Europejskiej i Polski
- produkcja, dystrybucja, konfekcjonowanie w ujęciu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
- organy administracji rządowej w ramach nadzoru zewnętrznego
- przedsiębiorca, uprawnienia i obowiązki ustawodawcze
- GHP, GMP i zasady systemu HACCP
- PN/EN ISO 2200
- analiza i fazy wdrażania systemu
- procedury, instrukcje, arkusze monitorujące i nadzorujące system
- panel ekspertów, sesja pytań i odpowiedzi

Zgłoszenia przyjmowane są pod numerem telefonu 0-23 654 56 80, w Urzędzie Miasta pok. 36,
lub e-mail: infoatmlawa [dot] pl.